1049022114.jpg

Flytt til Gildeskål

Gildeskål er en langstrakt kommune som bindes sammen gjennom ferge, hurtigbåt og Kystriksveien. Fjellturen er lett tilgjengelig og fiskestanga bør alltid være med. Med kort avstand til Bodø er det lett å leve det gode liv på landet og samtidig ha nærheten til by og flyplass.

 

Tettsteder

Storvikbukta består av stedene Grimstad, Mevik, Storvik og Finnes. Det er ca 80 husholdninger med fastboende. Området er også et paradis for hytter og fritidsboliger, med sandstrand i Storvik, midnattssol og skattejakt i fjæra i Mevik og instagramspot på Finnesjuran. Butikk og bensinstasjon finner du i Storvik, her er også barnehage. Storvikbukta har et aktivt og oppdatert lokalutvalg som er med på å fremme bo-og bli-lyst i området.

I Sørfjorden finner vi noen driftige folk. Karen med Jerngryta tilbyr lokal bakst, kurs og overnatting i Martastua.
Hege har startet bedriften Brudanger som lager hudprodukter basert på urter og andre ingredienser fra Gildeskål.
Det er mulig å besøke begge, men ring på forhånd! Sørfinnset skole arrangerte sommeren 2019 TV-sendinger i samarbeid med the nord land.

Inndyr huser knapt 700 av kommunens drøye 2000 innbyggere og er kommunesentrum i Gildeskål. Her finner du rådhus, legesenter, bank, barnehage og skoler, fiskerilinjen på videregående skolen er ettertraktet blant de unge. Nordlandsmuseet på Gildeskål kirkested gir mer informasjon om Inndyrs og Gildeskåls historie, de finner du også på kontor ved biblioteket. Inndyr har bensinstasjon, Coop marked, Heimsjyen tilbyr overnatting og servering.

Sandhornøya er den største øya i Gildeskål kommune og domineres av fjellet Sandhornet, som er 993 moh. Det er broforbindelse til fastlandet ved Kjøpstad, fra Våg er det hurtigbåtforbindelse til øyene i Gildeskål, til Bodø eller Helgeland og fergeforbindelse til Inndyr og Arnøyene fra Horsdal. På Sandhornøya bor det ca 200 fastboende, Sandhornøya har barnehage, barne- og ungdomsskole, samt aldershjem. Dagligvarebutikk på Spar Våg eller Snarkjøp på Sandnes.

Arnøyene med sin sjarmerende småhusbebyggelse består av Nord- og Sørarnøy forbundet med bro. Arnøyene har i ca 250 innbyggere, barnehage og barne- og ungdomsskole. Hurtigbåtforbindelse nordover, sørover og til Sandhornøya, samt ferge til Sandhornøya og fastlandet. Nord på øya finner du kystfortet fra 2. verdenskrig med digital turløype. Sørarnøy har nærbutikk, Pellerie cafe og pub som er møteplassen for de lokale. Lakseslakteriet Salten N950 er største industri og er i vekst.

Nordfjorden strekker seg fra Asgotsletta i sør til Nygårdsjøen i nord lang Kystriksveien. Et aktivt lokalutvalg med egen tilflytterkontakt og kort vei til Bodø. Nygårdsjøen har oppvekstsenter med barnehage, barne-og ungdomsskole, det bor ca 360 innbyggere i kretsen.

 

Avstander

Gildeskål Kommune er en stor kommune som varierer fra fjell til hav. Fra sør ved Ureddplassen er det over 5 mil langs Kystriksveien til nord ved Nygårdsjøen, med mange avstikkere underveis. Fra Sundsfjord kan du gå inn i Lahko nasjonalpark og oppleve flott natur og geologi med tur-og fiske-terreng til nabokommunene Beiarn eller Meløy.

Sandhornøya er Gildeskåls største øy og har fergeforbindelse fra Sund eller fastlandsforbindelse fra Kjøpstad. I tillegg er Våg på Sandhornøy hurtigbåtforbindelse til Sør-Arnøy, Fugløy, Fleinvær og Bodø. Sør-Arnøy har også fergeforbindelse fra Sund og ligger bare en halvtimes tur fra Bodø med hurtigbåten.

 
003744_Renate-Sandvik_BL-GK_Gildeskaal-e1528802807959.jpg
Reker.jpg

Dette er Gildeskål

Gildeskål kommune, en vakker kystkommune i Nordland. Med sine sine høye fjell, dype fjorder og mange øyer er Gildeskål en perle langs Nordlandskysten. Navnet Gildeskål er utledet fra det gammel-norske ordet “gildaskåli” – gildestue, et møtested for å holde fest (gilde), og du er velkommen! Gildeskål er en kommune i Salten regionen i Nordland fylke. Det bor ca 2000 mennesker er Gildeskål. 

Gildeskål er en åpen, fremtidsrettet og offensiv kommune. Med en nærhet til Bodø, fylkeshovedstaden i Nordland, lever mange i Gildeskål det gode liv på landet. Vi har en rik og variert natur, og kan by på et mangfold av muligheter når det kommer til aktiviteter, næringsliv og muligheter for besøkende og fastboende. Gildeskål er en stor kommune geografisk, med mange fritidsboliger spredt på øyer og fastland. Vi knyttes sammen gjennom Kystriksveien, ferger og hurtigbåt.