1049018492.jpg

Opplevelser, attraksjoner og aktiviteter

I Gildeskål kan du nyte ferien akkurat slik du vil. Aktivt med toppturer, havfiske og sykkeltur, eller late dager i en blomstereng, i fjæra eller historiske opplevelser på Gildeskål kirkested. Gildeskål har historie og bosetninger som går flere tusen år tilbake i tid, Nordlandsmuseet tar deg med inn i Gildeskål gamle kirke og deler historier om Elias Blix, den forhatte læreren og mange flere. På sommeren er det prestegårdsbutikk med cafe, lokal bakst, kunst og design. Velkommen!

Láhko nasjonalpark er en spektakulær opplevelse med geologiske formasjoner, fine turmål og flere fiskevann. Nasjonalparken ligger i kommunene Gildeskål, Beiarn og Meløy, hovedveien inn fra Gildeskål Kommune er fra Sundsfjord.

 

Årstidene

Gildeskål har kystklima som ikke nødvendigvis gir oss de kalde vintrene eller den veldig varme sommeren. Fra september til mars har du god mulighet til å oppleve nordlyset, men også det å kjenne vinden på kroppen når været står på. Minst dagslys er det fra medio november til medio januar. Når det går mot lysere dager er fuglelivet også mer fremtredende, rødnebbterne, ærfugl og går kommer tilbake til hekketida og landskapet blir grønnere dag for dag. Midnattsola i juni oppfordrer ikke til mest søvn mens du er her!

 

Organiserte aktiviteter

Salmoncenter.jpg

Salmon Center - Inndyr

Stå midt blant laksen i innendørs akvarium, før en forfriskende tur på sjøen. Vi besøker et av våre sjøanlegg, og ser hvordan den daglige driften foregår.

Finnesjuran-2_frankRDahl.jpg

Heimsjyen aktiviteter

Bli med de lokalkjente på tur; til toppen med flottest utsikt, til det beste fiskevannet eller opplev en av de mange grottene Gildeskål har. Tilbyr også kajakkturer

arnoy-brygge.jpg

Arnøy Brygge

Et bredt spekter av opplevelser for liten og stor, til lands eller til vanns.

 

Opplevelser

005735_Arne+Sklett+Larsen_BL-GK_Gildeskaal.jpg

Til fots

Gildeskål har et stort utvalg av turer til fots, uansett om du setter pris på luftige toppturer eller leter etter det perfekte området for tidenes fiskevak. På Telltur finner du et utvalg av enkle og mer krevende fotturer, mest populære er Sandhornet, Finnesjuran eller Langsanden.

Gildeskål har noen av de råeste grottene i Europa, mange av disse ligger i Lahko nasjonalpark.

008151_Arne+Sklett+Larsen_BL-GK_Gildeskaal.jpg

Til sjøs

Opplev kysten på nært hold. Du kan reise mellom øyene ved å leie båt, eller bli med på organisert tur. Gildeskål Vekst på Inndyr tilbyr utleie av kano eller kajakk, kanskje tar du med teltet også?

kyst-sykkel-midnattsol.jpg

Sykkel i Gildeskål

Uansett om du kommer fra nord eller sør er det mange fine stopp i kommunen. Ta en ekstra dag eller to og sykle Sandhornøya, besøk Langsanden og Gildeskål kirkested.

lahko+telt+vann+m%C3%A5ne.jpg

Lahko nasjonalpark

Lahko nasjonalpark inngår i Beiarn, Gildeskål og Meløy kommune, og byr på et mangfold av opplevelser. Du kan gå fra Sundsfjordfjellet til Glomfjord sommer som vinter, her er sandstrand, fiskevann, vidder og fjell, turbok og hytter for overnatting. Husk å løse fiskekort på www.inatur.no, sjekk hyttemuligheter på njff.no

 

Lokale produkter og design

FOGG_Gildeskal_Grensen_Storvik_027_WEB.jpg

Inspirert av oppdagere, sjømenn og måten de har kledd seg, designer FOGG Gildeskål high-end luer, skjerf og ulltrøye for menn.

brudanger_samle.jpg

Mellom fjell og fjorder, med ren, frisk luft, lages eksklusive og bærekraftige produkter som huden din vil sette pris på. BRUDANGER tilbyr håndlagde hudprodukter.

linemor7.jpg

Linemor tegner, maler og skaper kreasjoner til glede for omgivelsene. Linemor har atelier på Sandhornøya.

 

Severdigheter

Ureddplassen - Mevik

Til minne om de omkomne etter at ubåten Uredd gikk på ei mine under 2. verdenskrig. Ureddplassen er et sted f for en god rast med mat eller for lange netter med midnattssol eller nordlys.

Den glømda staden - Oterstranda

En annen tid, et annet sted – lite vet de som passerer forbi, hva som skjuler seg noen hundre meter fra Kystriksvegen. En gammel bosetting, et Thailandsk landskap, et samisk bygg. Eller er det det?

Gildeskål gamle kirke - Inndyr

Omvisning og historiefortelling av Nordlandsmuseet, her er også sommeråpen prestegårdsbutikk med lokal bakst, kunst og design.

Kystfort - Nordarnøy

Festningsanlegg fra 2.verdenskrig 6 km fra fergekaia på Sørarnøy. Her står det originale kanoner, kommandotårn og bunkers. Digital turløype tilgjengelig.

 

Elias Blix-tunet - Sandhornøy

Salmedikteren, politikeren og professor, her kan du lære mer om han. Det er laget sti fra tunet til bautaen som er ca 3 km lang, med utsikt til øyene.

 

Hva skjer